#12 Weer terug naar werk: in actie voor het leven

In deze eerste week van juni word ik elk jaar weer opnieuw teruggeworpen in de tijd. Dit jaar nog meer dan anders. Waarom? Het is de week van de Alpe d’HuZes: hét fiets- en (hard)loopevenement om geld, heel veel geld, op te halen voor onderzoek naar effectieve behandelingen én kwaliteit van leven voor mensen met en na kanker. Donderdag 6 juni gaat een grote groep sportieve deelnemers de uitdaging van deze ‘Nederlandse Alp’ aan. Daaronder ook de man van mijn nichtje. Ik denk aan iedereen die weer gezond is, aan hen die het leven moesten laten en aan iedere supporter. Ik zeg: “Vivre la Vie”, in de geest van mijn Karel. Voor het leven is veel, heel veel geld nodig. Dus kom ook in actie.

In actie komen

Om weer terug naar werk te keren is lef nodig. Lef om weer verder te gaan waar je was gebleven. Of juist een nieuwe weg in te slaan. En vaak ook opnieuw je leren te verhouden tot je werk en je collega’s. Hoe warm en welkom je ook wordt ontvangen, het is een ontdekkingsreis, die soms soepel maar soms ook over een hobbelige weg gaat. Hoe goed is het dat je na een ontwrichtende periode waarin de grond onder je voeten is weggeslagen, je toch de veerkracht vindt om je leven en werk weer op te pakken. In actie komen, het zijn maar drie woorden, maar de betekenis én het effect ervan is enorm.

Werk is zoveel meer dan elke maand je salaris ontvangen. Werk is bijdragen aan een groter doel, werk is sociaal contact, werk is voor jezelf kunnen zorgen, werk is het gevoel hebben erbij te horen, werk is middenin het leven staan, werk is zelfvertrouwen. Ik ben heel blij dat ik al een hele poos terug in actie kwam om weer aan het werk te gaan. Dat helpt. In alles.

Donderdag 6 juni volg ik alle sporters en supporters, al is het vanaf een afstand. Zet ‘m op voor het leven! Dank voor jullie actie.

Alette

#reintegreren #kankerenwerk #coaching #werkenkanker #terugnaarwerk #AD6 #opgevenisgeenoptie #Alpedhuzes #voorhetleventegenkanker